Polityka prywatności

Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: https://embeddedjobs.online. Portal należy do grupy RECONNECT z siedzibą w Krakowie przy ulicy Szlak 65.

Naszą politykę prywatności opracowaliśmy na podstawie norm prawnych obowiązujących w Polsce oraz UE (Ustawa z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. Nr 133, oraz “RODO” rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku. Wszystkich zainteresowanych współpracą z RECONNECT prosimy o uważne przeczytanie poniższej treści.

Dlaczego zbieramy dane osobowe?

Administratorem podanych danych osobowych jest firma RECONNECT, z siedzibą w Krakowie, ul. Szlak 65. REGON 280104580, NIP 7393539247. Dane będą przetwarzane w celu przedstawienia ofert pracy, przeprowadzaniu procesu rekrutacyjnego oraz będą udostępniane naszym partnerom (za Państwa zgodą) w celu podjęcia ewentualnego zatrudnienia.

Jakie dane zbieramy i do czego je wykorzystujemy?

  • nazwisko i imiona
  • adres do korespondencji
  • adres poczty elektronicznej,
  • numer telefonu stacjonarnego i komórkowego,
  • zawód/kwalifikacje zawodowe,
  • wykształcenie
  • miejsce pracy,
  • data urodzenia

PROSIMY O NIE PRZESYŁANIE DO NAS SKANÓW DOWODÓW OSOBISTYCH ORAZ SKANÓW INNYCH DOKUMENTÓW – będą one bezzwłocznie usuwane.

Kandydat dostarczający nam swoje dane osobowe w formie CV, listu motywacyjnego lub innych dokumentów niezbędnych do uczestnictwa w procesie rekrutacji, musi wyrazić zgodę na ich przetwarzanie.

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Do analizy statystyk korzystamy z narzędzi Google.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Gdzie przesyłamy dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Przetwarzanie danych

W przypadku otrzymanej zgody od Państwa na przetwarzanie danych na podstawie;

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych niezbędnych do uczestnictwa w procesie rekrutacyjnym na stanowisko …

  • Wyrażasz zgodę do przetwarzania Twoich danych tylko i wyłącznie w danym procesie rekrutacyjnym
  • Wyrażasz zgodę na udostępnienie Twojego CV/listu motywacyjnego dla Twojego potencjalnego pracodawcy.
  • Twoje dane zostaną całkowicie usunięte po zakończonym procesie rekrutacyjnym (do 6 miesięcy)

Zgoda na umieszczenie oraz przetwarzanie Twoich danych osobowych na przyszłe cele rekrutacyjne (konfigurator kariery, CV online)

  • Wyrażasz zgodę na otrzymywanie telefonicznie/mailowo ofert pracy które są dopasowane do Twoich zainteresowań oraz celów zawodowych
  • Wyrażasz zgodę na umieszczenie Twojego CV w naszej bazie danych w celu umożliwienia nam odpowiedniego dopasowania przyszłych ofert pracy
  • Twoje dane będą gromadzone tak długo jak sobie tego życzysz.

Twoje prawa

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych przysługuje Ci szereg uprawnień, ze szczegółami możesz zapoznać sie na stronie https://uodo.gov.pl/p/prawo

Zmiana/Usunięcie danych

Portal Embeddedjobs.online przetwarza dane osobowe zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, a więc daje prawo w każdej chwili do wglądu, zmiany oraz usunięcia ich z naszej bazy. Jeśli chcesz aktualizować swoje dane lub usunąć swoje podanie z bazy danych Embeddedjobs.online skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.

Sprzeciw

Przysługuje Państwu także prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych w sytuacji, gdy byłyby przez nas przetwarzane w celach marketingowych lub przekazywane podmiotom trzecim bez Państwa zgody.

Udostępnianie i przekazywanie danych

Embeddedjobs.online nie udostępnia ani nie przekazuje danych osobowych zawartych w bazie danych firmy w celach innych niż rekrutacyjne. Twoje dane osobowe udostępniamy za Twoja zgodą naszym klientom/potencjalnym pracodawcom w formie CV, listu motywacyjnego lub innych dokumentów wymaganych w procesie rekrutacji.

Pliki „cookies”

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Zabezpieczenia

Używamy jako Administratorzy do gromadzenia Państwa danych specjalistycznego oprogramowania/serwerów, które są specjalnie do tego przystosowane oraz zapewniają szereg zabezpieczeń.

Dane gromadzone są odpowiednio zabezpieczona przed dostępem osób nieupoważnionych. Dostęp do danych osobowych mają jedynie pracownicy Embeddedjobs.online oraz potencjalni Twoi przyszli pracodawcy. Nasze konta firmowe są dodatkowo zabezpieczane poprzez 2 etapowe logowanie (Two­ factor authentication).

Dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane na serwerach domeny.pl

Zmiany w Polityce prywatności

Wszelkie zmiany w Polityce prywatności Embeddedjobs.online będą na bieżąco umieszczane na stronie.

Organem nadzorczym do którego możecie Państwo kierować swoje ewentualne skargi jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

Obowiązek informacyjny / Zgoda RODO

Aby zagwarantować uczciwe i przejrzyste przetwarzanie danych osobowych, wymagane jest wyrażenie zgody na przetwarzanie przez nas danych w celach rekrutacyjnych wtedy, gdy informacje te dotyczą  danych osobowych , np. imienia i nazwiska, daty urodzenia, numeru telefonu, adresu e-mail oraz życiorysu.

Jako kontroler danych, możemy wysłać te dane do osoby analizującej życiorysy, innych użytkowników przetwarzających dane oraz naszych klientów (lub działów rekrutacyjnych naszych klientów).

Dane będą przechowywane tylko przez wymagany okres, wynikający z naszych zobowiązań prawnych w zakresie przechowywania danych. Gdy wymagane jest przedłużenie okresu przechowywania danych, ponownie wyślemy prośbę o wyrażenie zgody we wszystkich wymaganych przypadkach.

Kandydaci są uprawnieni do egzekwowania swoich praw, jak wyjaśniono w GDPR UE (artykuły od 13 do 22). Szczegóły dotyczące praw, patrz tutaj

Aby uzyskać dostęp do swoich danych, dokonać ich aktualizacji lub edycji, należy wypełnić formularz kontaktowy znajdujący się w zakładce Kontakt

W ramach realizacji usług przez Embeddedjobs.online oraz dla celów statystycznych, nasz portal pracy stosuje pliki cookies. Użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki, w celu zablokowania zapisywania plików cookies. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane na urządzeniu końcowym użytkownika.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Hasło zostanie przesłane mailem.

Zapomniane hasło

Szybkie wyszukiwanie